Maatwijzer klompen

Een klomp moet je passen. In de maatwijzer klompen zie je de juiste maat voering. Voor de meest makkelijke manier om de goede maat te kiezen. Plaats je jouw wijsvinger tussen je hiel en de hak van de klomp, dan heb je de juiste maat.

Kiezen van de juiste

Kiezen van de juiste maat is belangrijk. De klompmaat is niet het zelfde als de schoenmaat. Klompen worden gemaakt in halve centimeters. En vallen zodoende niet gelijk met de schoenmaat.

Meet de lengte van je voet

Ook kun je de lengte van je voet meten,  tel daarbij een halve centimeter op en je hebt de juiste maat.

Maatvoering

De klompen worden gemaakt in centimeters. Elke klomp maat is een halve centimeter, 5 millimeter. Terwijl de schoenmaat  6,14 millimeter is.

Kinderklompen en dames klompen vallen groot uit

Zowel kinderklompen als dames klompen tot schoenmaat 40 vallen groot uit. Dat kan wel eens maten schelen t.o.v. de schoenmaat. Bij herenmaten komen de klompmaten goed overeen met de schoenmaten.

Een traditionele oer-Hollandse klomp

Een écht Hollands product, dat is natuurlijk de klomp. Een stevige, duurzame en traditionele klomp is de Houten Klomp van Hamerhout. Met de Achterhoekse vlag is dit een echte eyecatcher. Leuk om voor jezelf te kopen, maar ook om cadeau te geven. De klomp is gemaakt van populierenhout.

Een klomp moet je passen!

Heel belangrijk is dat de klomp goed past. Wat is belangrijk voor de juiste maat. Ga met dikke sokken in de klomp staan.  Past uw wijsvinger tussen hiel en klomp, dan heeft u de juiste maat en zult u volop genieten van uw klompen. Wanneer je de voet meet en daarbij een halve centimeter optelt, heb je de juiste maat. 

Maattabel